Pagini

4 feb. 2013

Sfanta Lumina Vie de la Mormantul Domnului la Inviere

Va prezint aici cele mai relevante video-uri care prezinta Minunea Sfintei Lumini de la Mormantul Domnului din Ierusalim, numai in ziua Invierii la biserica ortodoxa.
Relatari a unor pelerini, martorii acestei Minuni si istoricul cunoscut, puteti citi aici.

Video documentare subtitrate ro:


Sfanta Lumina de la Ierusalim-ce se intampla de fapt acolo


Nu numai in Sfantul Mormant se aprinde Lumina(unde scepticii pot crede ca este aprinsa de fapt de Patriarh) dar si in candelele din mainile oamenilor.De nenumarate ori au trecut bulgari de lumina pe deasupra capetelor oamenilor.

DOCUMENTAR DESPRE SFANTA LUMINA 1







DOCUMENTAR DESPRE SFANTA LUMINA 2






Dar iata ca aceasta Minune este contestata de unii sceptici, mai bine spus necredinciosi, care fac o demonstratie absolut incredibila.

Un zetetic (cercetator) grec, Dl. Kalopoulos, sustine ca a făcut analize lumânării patriarhului şi a descoperit prezenţa fosforului galben/alb dizolvat într-un stabilizator lichid care îi previne oxidarea.
Astfel se întârzie arderea, fiindcă trebuie ca solventul să se evapore înainte ca lumânarea să se aprindă.
O argumentare fara sustinere pentru ca Sfanta Lumina se aprinde la Pastele Ortodox de sute de ani, iar in anul 1326 cand ortodocsii au fost scosi din Sfantul Mormant de catre turci si se rugau de langa stalpii de marmura de la intrare, Flacara Vie a venit ca un fulger si a crapat un stalp ce a ramas marturie a  a Sfintei Minuni.

Documentarul controversat




Replica la acest video controvesat





Cartea care demonstreaza adevarul prin 45 de marturii istorice din secolul IX-XV se intituleaza: "Sf Lumina minunea din sambata mare de la mormantul lui Hristos" de Haralambie K. Skarlakidis tradusa in limba romana.

Replica unui tanar teolog la video controversat de mai sus



Nu pot incheia fara Rugaciunea inimii:

"Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, ai mila de mine, pacatosul."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu